Van Hoy Residence

Van Hoy Residence
Santa Barbara, California

During a consultation with a local celebrated architect and his family, a desire was expressed for a free flowing landscape that sits lightly on the land with a minimal use of hardscape materials. Kiesel Design imagined a bold abstract riverine concept realized with sweeps of colorful ornamental grasses and succulents, representing water channels and sandbars that flow in and around concrete pavers. The fully enclosed rear area is installed with a tough variety of fescue lawn, used to train English Border Collies. A defined edge of yellow bamboo, burgundy, grey-green, red and chartreuse plantings complement and contrast with the architect's custom designed sage green zinc fence.

- Featured in Los Angeles Times

Photos: Jack Kiesel